Knoblauchsrauke Rezepte Wildkraeuter Sammeln Verarbeiten Zubereiten Kochen

Knoblauchsrauke Rezepte Wildkraeuter Sammeln Verarbeiten Zubereiten Kochen – Aboveгарыдагы кыргый үләннәр белән нәрсә эшләп була икәне турында сезгә мәгълүмат бирү өчен, мин сезнең өчен иң яраткан һәм иң гади рецептларны яздым. Гундерман һәм Джерш хәзерге вакытта минем кухнямда төп урын булып торалар, ләкин, әлбәттә, сез үзегездә булган һәм яраткан башка кыргый үләннәрне куллана аласыз. Кыргый һәм иҗади бул!

Bsсемлекләр белән рецептларга килгәндә, мин аларның тиз, җиңел һәм күпкырлы булуын яратам, чөнки үләннәрне көндәлек тормышыгызга кертү җиңел итә. Песто һәм салаттан тыш, сез, мәсәлән, рецептлар белән күрсәтергә теләгәнчә, кыргый үләннәрдән искиткеч эчемлекләр яки косметика әзерли аласыз.

Knoblauchsrauke Rezepte Wildkraeuter Sammeln Verarbeiten Zubereiten Kochen

Knoblauchsrauke Rezepte Wildkraeuter Sammeln Verarbeiten Zubereiten Kochen

Bsсемлекләр – классик кухня песто, аны үзгәртеп, җайлаштырып була. Мин аны ел әйләнәсендә төрле үләннәр белән ясыйм: мартта кыргый сарымсак, апрель һәм май айларында сарымсак горчицасы, аннары челтәр, чивес һәм чивес катнашмасы белән – бик гади һәм бик тәмле! Alwaysәрвакыт минем белән бик күп (артык) тәмле кыргый үләннәр юклыгына ышанам. Ачулы матдәләр тулысынча сәламәт, чөнки алар z-ны стимуллаштыралар. Б. ашкайнату. Ләкин мин шулай ук ​​тәмле песто ашарга телим, шуңа күрә мин аны һәрвакыт үләннәр белән кушам. Кайбер кыргый үләннәрнең ачы тәме (мәсәлән, куак яки аквилум) кимергә мөмкин, мәс. Б. һәм яхшы балансланган гутвид. Петрушка һәм кишерне хәтерләткән тәм белән ул бик күп кыргый үләннәр өчен яхшы партнер.

Essbare Wildkräuter Im Frühling

Беренче фотода сез күрә аласыз (сәгать 12 дән)

Мин яңа кыргый үлән пестосын макарон яки (вегетариан) Маултащен белән ашарга яратам, ләкин бу яраклы, мәс. Б. шулай ук ​​каймак шорпасы яки ипи өстенә бәлеш.

Чүп үләне Лимонад – бик гади һәм тәмле алкогольле эчемлек, сез язда һәм җәй айларында бу формада яки үзгәртелгән формада рәхәтләнеп ләззәтләнә аласыз. Мин иске җирне һәм пычрак җирне куллануны өстен күрәм, чөнки аларның икесе дә көчле, тәмле хуш исле һәм бергә тәмле. Мин катнашмага 2 таяк агач өстәдем (гадәттә бу хуш ис чыкканчы берничә сәгать бетергә тиеш). Күгәрченнәр, ромашкалар, һәм / яки лимон фудлары да зур партнерлар булырлар!

Оксимель – кычыткан бал, төгәлрәге сиркә (= “окси”) һәм бал (“-мель”) катнашмасы, һәм ул мең еллар элек әзерләнгән һәм эчелгән. Oxсемлекләр гадәттә кирәкле эффект буенча Оксимельгә кушыла. Бал һәм сиркә үсемлекләрнең ингредиентларын эретәләр, нәтиҗәдә үсемлек экстракты барлыкка килә. Бал һәм сиркә – табигый, җылытылмаган һәм сертификатланган органик игенчелектән – сәламәт, антибактериаль ризыклар. Алар үз-үзләрен яклыйлар һәм спиртлы эчемлекләр өчен яхшы альтернатива. Оксимелны су белән суыткыч эчемлек итеп эретергә мөмкин, ләкин аны үзе дә алырга мөмкин. Оксимель салат киендерү өчен дә яхшы эшли. 1: 2не үзегез сайлаган май белән кушыгыз һәм салат өстенә куегыз. Нәтиҗә ясалган үләннәр салатка искиткеч хуш ис бирә!

Wildkräuter Bücher: Die 10 Besten Werke Zum Bestimmen Und Verarbeiten

Кулланылган үләннәр тәме буенча, шулай ук ​​кирәкле эффект буенча сайланырга мөмкин. Мәсәлән, тәмле һәм ашарга яраклы оксимель өчен аквил, кукуруз яки ачы үлән кебек ачы кушылмаларга бай үсемлекләр сайлана. Тынычландыручы оксимель өчен лаванда, ботка, лимон бальзамын кулланып карагыз.

Мин үземнең оксимельны яр, ромашка һәм ак беде белән ясадым, ул язга охшаган.

Әгәр дә катнашма сезнең өчен бик кислоталы булса, сез, әлбәттә, балның сиркәгә мөнәсәбәтен үзгәртә аласыз. B. 100 мл сиркәдә 200-300 г бал алыгыз.

Knoblauchsrauke Rezepte Wildkraeuter Sammeln Verarbeiten Zubereiten Kochen

Көн саен аз күләмдә (мәсәлән, 1 аш кашыгы) организмга файдалы йогынты ясау өчен җитә. Мин татлы һәм кычыткан тәм бирер өчен Оксимельне бер стакан суга өстәргә яратам.

Essbares Aus Der Natur: Diese Wildkräuter Wachsen Sogar In Großstädten

Әгәр дә сез балны калдырсагыз, сездә тәмле кыргый үлән сиркәсе бар, ул да зур бүләк бирә. Миндә, мәсәлән. Б. Ак шәраб сиркәсендә яңа пешкән өлкәннәр – искиткеч ис!

Нефть экстракты – үсемлекләрдә булган кушылмаларны куллануның тагын бер яхшы ысулы. Кухняда сез аны тәмле ризыклар өчен куллана аласыз (кыргый сарымсак маен карагыз). Ләкин мин күбесенчә майны экстракт белән кулланам. Бу ысул ромашка, Сент Джон ворты яки календула кебек майлы булган үсемлекләр өчен иң яхшысы. Ләкин күпчелек кыргый үләннәрдә шулай ук ​​флавоноидлар, каротеноидлар, кумариннар яки эфир майлары кебек майлау вакытында май аша узучы матдәләр бар. (Монда үлән экстракты ясау турында күбрәк белү.)

Түбәндәге рецепт күпчелек яңа һәм кипкән үләннәр өчен яраклы. Яңа үсемлекләр белән, һәрвакытта да әйтергә кирәк, аларда әле дым күбрәк, бу нефть экстрактындагы форма куркынычын арттыра. Монда сезгә җентекләп эшләргә, игътибар белән карарга кирәк. Күлнең үсү куркынычы башта кайнар чыгару белән иелү белән киметелергә мөмкин.

Бу мисалда мин җир пычракларын сайладым, чөнки ул минем яраткан кыргый үләннәрнең берсе, һәм аның нефть экстрактында ничек булачагын күрәсем килде. Терене карау өчен киң таралган кыргый үлән майлары экстрактлары z. B. Теләк, тавык, су, яисә татлы беде.

Das Kleine Unkraut Kochbuch

Гундерман әдәбиятта һәм популяр медицинада “начар дәвалау һәм яраларны” тәкъдим итә, мөгаен, таниннар һәм ачы матдәләр, шулай ук ​​эфир майлары аркасында. Бу матдәләрнең кайсысы һәм күпме нефть экстрактына керүен әйтә алмыйм (мөгаен, эфир майлары). Мин һәрвакыт җир пычрак маен ачуланган тире өчен яхшы дип таптым – шуңа күрә сынап карарга кирәк!

Искәрмә: Медицина булмаган профессионал буларак, мин беркайчан да зарарланган яки авыру тирене ничек дәвалау турында киңәшләр бирмим. Мин тәкъдим иткән рецептлар сәламәт өлкәннәр тиресендә куллану өчен! Әгәр дә сез ингредиентка яки үсемлеккә аллергиядән шикләнәсез икән (мәсәлән, ромашка гаиләсендә), моны алдан эшләгез.

Ivyир пычраклары мөмкин. Б. Парфюмерия (киләсе рецепт), тән майы (бәлки эфир майлары белән исләнгән), яки өйдә ясалган бит майына өстәмә буларак кулланыла.

Knoblauchsrauke Rezepte Wildkraeuter Sammeln Verarbeiten Zubereiten Kochen

Сез үлән экстракты җитештерү, салкын һәм кайнар экстрактларның өстенлекләре һәм кимчелекләре турында күбрәк белә аласыз.

Wilde Kreuzblütler Für Die Küche • Blog.herbal Hunter.de

Гади, ләкин эффектив помада кыргый үлән майыннан кыска вакыт эчендә балавыз кушып ясалырга мөмкин. Минем беренче ис ромашка мае иде, маригольд исе дә бик классик. Мин Гундерман ингредиентларын тиренең стрессланган урыннары турында кайгыртырга теләдем һәм умарта кортын куллану җиңел парфюмериягә әйләндердем.

Майлар һәм парфюмерияләр ярдәмендә без үсемлекләрнең майда эри торган (= липофилик) компонентларын кулланабыз. Таниннар һәм ачы матдәләр, витаминнар, минераллар, шеш яки сапониннар, чәйләр, тентуралар (= алкоголик экстрактлар) һәм гидрозоллар кебек эри торган (= гидрофилик) матдәләр идеаль. Сез шулай ук ​​тире турында кайгырту өчен яңа кушымталар ясый аласыз, мәс. B. Йөзне кысу. Бу дөрес ишетелми, ләкин ул (көчле) чәйгә баткан тукыманы тасвирлый, ул тирегә битлек итеп куелган һәм ким дигәндә 10 минутка калдырылган. Кулланылган үсемлеккә карап, мисал йөз кысу булырга мөмкин. Б. тирегә тынычландыручы, ачыклаучы, тонлау яки яңарту эффекты бар.

(Суытылган) чәй яки салкын экстракт белән ясалган бит компресслары зур өстенлеккә ия – алар тиз – тиз һәм әзер, җиңел, куллану җиңел, бик күпкырлы һәм ел әйләнәсендә кулланырга мөмкин. Әгәр дә сезнең кулда яңа үсемлекләр булмаса, кипкәннәр дә яраклы (аларның сыйфатлы булуына инаныгыз).

Терне саклаучы йөз компресслары өчен мөмкин булган үләннәрне (кыргый) сайлау бик яхшы, чөнки һәр үсемлектә күбрәк яки азрак кызыклы эри торган ингредиентлар бар. Нечкә тире өчен классик ромашка, маригольд һәм юкә чәчәкләре дә тынычландыргыч эффект бирә. Сейдж һәм кымыз ачыклаучы эффектка ия ​​һәм үзләрен пычрак һәм майлы тире өчен исбатладылар. Чүп үләне арасында мин аеруча су, бодай үләне, җир пычраклары һәм ромашка яратам.

Wilder Frühling: Salat Mit (wild ) Kräutern Und Essbaren Blüten

Сез минем кыргый үлән рецептлары белән ләззәтләнерсез, хәтта аларны сынап карарга теләрсез. Миңа аңлатма калдырыгыз һәм нәтиҗәләрегез турында сөйләгез – Мин кызыксынам!

Сез Силя Парк (кыргый кишер), Дорис Керн (мәхәббәт белән ясалган), Изабель Фишер (опека һәм коллекционер), Карина Нейман не Рейхл (Мисс Грин) яки Валерия Яролим (яфраклар һәм чәнечкеләр) кыргый үләннәр белән күбрәк күрә аласыз. монда бик яхшы рецептлар. . .

Чүп үләннәрен җыеп кулланырга кирәк, аларны 100% ышаныч белән ачыклап була, чөнки кайбер үсемлекләр белән буталу куркынычы бар, алар (үлемгә китерә) агулануга китерергә мөмкин! Мин үземнең тәҗрибәмгә нигезләнеп, мәгълүматны үземнең белемем һәм ышануларым белән җентекләп тупладым. Минем рецептлар һәм тәкъдимнәр һәрвакыт сәламәт олыларга юнәлтелгән. Табиб һәрвакыт зарлануларга диагноз куярга тиеш. Кухняда, даруханәдә һәм косметикада рецептларны шәхси куллану, әлбәттә, һәрвакыт үзегезнең куркыныч астында. Сабыйлар, балалар, йөкле хатын-кызлар һәм элеккеге шартлары булган кешеләр аеруча сак булырга тиеш – зинһар, безгә монда башка үләннәр яраклымы, безгә хәбәр итегез. Менә мин сезгә сарымсак горчица салаты тәкъдим итәсем килә. Бу сарымсак горчицасы, аспараг һәм яшелчәләр белән ясалган кыргый кален салаты.

Knoblauchsrauke Rezepte Wildkraeuter Sammeln Verarbeiten Zubereiten Kochen

Бу салат сезнең тәлинкәгезгә елмаячак. Чөнки бу, мәсәлән, дуслар белән шашлык ясау өчен кызыклы салат. Моннан тыш, тәлинкәгә чиста җирле ингредиентлар куела һәм бу безнең CO2 балансы өчен аеруча шашлык сезонында 🙂

Schmackhaftes Aus Feld Und Flur: Wildpflanzen Im März

Европаның күп почмакларында сарымсакны табабыз. Завод еш кына челтәрдә үсә һәм алар кебек киң таралган.

Лик аның исемен алды, чөнки сарымсакның бераз тәмле исе бар.

Zucchini zubereiten kochen, süßkartoffel zubereiten kochen, ingwer verarbeiten kochen, esskastanien sammeln und zubereiten, grüner spargel zubereiten kochen, herzmuscheln sammeln und zubereiten, muscheln sammeln und zubereiten, pilze sammeln und zubereiten, hagebutten sammeln und verarbeiten, maronen sammeln und zubereiten, rote beete verarbeiten kochen, pilze sammeln und kochen

Kommentar veröffentlichen for "Knoblauchsrauke Rezepte Wildkraeuter Sammeln Verarbeiten Zubereiten Kochen"