Kimchi Selber Machen Vegan Gesund

Kimchi Selber Machen Vegan Gesund – Greu de crezut: Înmulțirea căpșunilor este foarte ușoară, deoarece plantele de căpșuni fac toată munca aproape de la sine.

Oricine a avut vreodată o plantă de căpșuni va fi observat după un timp că din planta mamă se formează lăstari lungi. Frunze noi cresc la sfârșit și se formează rădăcini mici.

Kimchi Selber Machen Vegan Gesund

Kimchi Selber Machen Vegan Gesund

Acestea sunt ramurile din care poti creste noi plante de capsuni. Practic, propagarea are loc aproape automat. Puteți lăsa pur și simplu lăstarul să crească pentru un timp, deoarece dacă „planta tânără” continuă să crească, sub noile frunze se vor dezvolta numeroase rădăcini.

Koreanisches Kimchi Selbermachen

Când planta de căpșun crește în pat, vlăstarul prinde rapid rădăcini prin contactul cu solul. Cu căpșuni într-o cadă, puneți vlăstarul pe o oală cu pământ. Pentru ca noua plantă de căpșun să prindă bine rădăcini, o poți cântări puțin. Acest lucru îi oferă suficient sprijin și contact cu solul. Când vlăstarul a format suficiente rădăcini și este ferm în pământ, pur și simplu îl deconectați de la planta-mamă tăind lăstarul. Și ai deja încă o plantă de căpșuni!

Sfat: Plantele tinere pot fi de asemenea transplantate foarte bine dacă spațiul inițial nu mai este suficient pentru alte plante de căpșuni.

Ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a propaga căpșunile. Fiecare plantă necesită spațiu și va da puține fructe în primul an. În plus, nu orice vlăstar crește într-o plantă de căpșuni puternică și bogată. Dacă ar fi să lăsați un lăstar de căpșuni să crească de neoprit din planta-mamă, pe lăstar s-ar forma din ce în ce mai multe ramuri. Cu toate acestea, aceasta fură planta-mamă și prima tăiere de forță. Fiecare vlăstar suplimentară este obositoare pentru planta mamă, adică probabil că nu veți mai putea recolta căpșuni din planta mamă. Energia ta merge prea mult în formarea vlăstarilor și nu mai în formarea florilor.

Dacă doriți să înmulțiți căpșuni, cel mai bine este să alegeți o plantă de căpșuni puternică și sănătoasă și să lăsați unul sau doi ramuri să crească din ea. Celelalte plante de căpșuni sunt folosite pentru a continua recoltarea fructelor. De altfel, plantele de căpșuni dau de obicei cele mai multe fructe în al doilea an. După trei până la patru ani, randamentul va fi atât de scăzut încât ar trebui să obțineți plante noi. Sau puteți înmulți plantele în timp util în prealabil! 🙂

Kimchi Rezept Zum Selbermachen

De la sfârșitul verii, astfel de ramuri se formează din nou și din nou. Pentru ca planta mamă să aibă încă suficientă putere pentru o mulțime de fructe delicioase anul viitor, am tăiat toate ramurile în exces și le-am aruncat în compost.

Sfat: Dacă aveți prea multe ramuri, prietenii și familia ar putea fi, de asemenea, fericiți de una sau cealaltă plantă nouă de căpșuni. Cel mai bine este să cunoașteți soiul și să etichetați plantele tinere în consecință.

De ce există dragoste verde? Pentru că sunt pasionată de grădina mea și iubesc mâncarea proaspătă, bună. Vă transmit experiențele și experiențele mele pe Grüneliebe.de și sper să vă inspir cu ele. Distracție plăcută citind și navigând! Acest site web folosește cookie-uri, care sunt necesare pentru funcționarea tehnică a site-ului și sunt întotdeauna setate. Alte cookie-uri care sporesc confortul atunci când utilizați acest site web, sunt folosite pentru publicitate directă sau au scopul de a simplifica interacțiunea cu alte site-uri web și rețele sociale sunt setate doar cu acordul dumneavoastră.

Kimchi Selber Machen Vegan Gesund

Pentru a te bucura de căpșuni dulci, de un roșu aprins, nu trebuie să cumperi plante tinere noi în fiecare an, deoarece căpșunile pot fi înmulțite relativ ușor în propria grădină folosind diferite metode. Vă arătăm cum funcționează bine înmulțirea și vă puteți bucura în curând de fructele din propria recoltă.

Fairment Kultur Kimchi Vegan

Dacă aveți deja plante de căpșuni stolonifere în grădină, cel mai simplu mod de a înmulți căpșuni este prin înmulțire prin butași. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să alegeți cea mai puternică plantă-mamă cu cele mai multe și mai mari fructe în momentul recoltării și să o marcați, de exemplu prin lipirea unui băț sau ceva asemănător în pământ lângă plantă. Desigur, acest lucru funcționează doar cu plantele de căpșuni care formează stoloni.

După ce plantele tale sunt recoltate, alegeți un colț care este cel mai aproape de planta mamă, în mod ideal, vlăstarul plantei va avea deja frunze puternice. Ridicați cu atenție stolonul de la sol, dacă butașul și-a stabilit deja rădăcini, poate fi necesar să-l dezgropați cu atenție. Cel mai bine este să faceți acest lucru manual, cu o lopată există riscul de a deteriora ramurile sensibile.

Acolo unde a fost vlăstarul anterior, săpați un ghiveci mic în pământ. Ghiveciul nu trebuie să fie deosebit de mare, un diametru de 10 până la 15 centimetri este destul de suficient. Este important să utilizați un ghiveci de lut (neglazut), deoarece acesta este permeabil, ceea ce înseamnă că umezeala din pământul grădinii poate pătrunde în interiorul ghiveciului. Acum umpleți vasul săpat cu pământul săpat anterior. Solurile cu conținut scăzut de humus pot fi optimizate prin adăugarea de pământ convențional pentru ghiveci. Acum puteți pune vlăstarul în oală. Asigurați-vă că introduceți vlăstarul la înălțimea corectă, inima nu trebuie acoperită complet. Citiți și articolul nostru de blog Plantarea căpșunilor. Lăstarul de pământ din spatele ramului este la rândul său îndepărtat cu foarfece ascuțite și curate, astfel încât să preveniți formarea altor plante fiice. Acum doar udați corect, asigurându-vă că solul din ghiveci nu se usucă.

Acum este timpul să aștepți, pentru că ai până la sfârșitul verii să te bucuri de grădina ta sau să te ocupi de alte proiecte de grădină. De îndată ce vlăstarul a format rădăcini noi și puternice, îl puteți separa de planta mamă și puteți planta noua voastră plantă de căpșuni în pat.

Kimchi Selber Machen .:mit Rezept:.

Sfat: Această metodă ar trebui folosită doar o dată pe generație, adică planta de căpșun nou obținută nu ar trebui să fie înmulțită din nou folosind această metodă, deoarece căpșunile au tendința de așa-numita degenerare, adică se dezvoltă negativ din generație în generație.

O altă modalitate de a economisi costul achiziționării plantelor tinere este înmulțirea căpșunilor prin sămânță. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să obțineți semințe germinabile. Tăiați căpșunile coapte și uscați fructele împărțite pe un prosop de bucătărie sau similar. După câteva zile, puteți îndepărta cu ușurință semințele din pulpă. La semănat, amintiți-vă că căpșunile germinează la soare. Semințele nu sunt îngropate, ci apăsate ușor pe pământ. Acoperiți ghiveciul cu folie alimentară și puneți-l într-un loc luminos, ferit de lumina directă a soarelui. Semințele de căpșuni au nevoie de o temperatură de aproximativ 21 până la 23 ° Celsius. Păstrați întotdeauna solul moderat umed în următoarele câteva săptămâni, semințele ar trebui să germineze după cel târziu 6 săptămâni, în funcție de soi și de influențele externe precum temperatura de la locație.

Este totul prea complicat pentru tine? Nicio problemă, puteți cumpăra plante proaspete de căpșuni din magazinul nostru.

Kimchi Selber Machen Vegan Gesund

Kimchi gesund, rezepte mit kimchi vegan, vegan gesund leben, kimchi vegan, kimchi vegan kaufen, kimchi selber machen vegan, vegan kimchi recipe, kimchi rezept vegan, ist kimchi vegan, ist vegan gesund, gesund vegan backen, kimchi selber machen

Kommentar veröffentlichen for "Kimchi Selber Machen Vegan Gesund"